İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo incir
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon
  • Yarım çay kaşığı tarçın

İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirler iyice yıkanarak tencereye alınır ve üzerine şeker eklenir bir gece bu şekilde bekletilir.
  2. Sonra ocağın üzerine alınır kısmen erimiş olan şekerle birlikte kaynamaya bırakılır.
  3. Ara sıra karıştırılması lazım ve başında beklemelisiniz(ocağızın temizliği için;))
  4. Yavaş yavaş köpürüp kaynamaya başlayan reçele bir kaşık limon suyu eklenir ve kıvamlı hale gelince altı kapatılır.
  5. Çok koyu olmasın çünkü kavanoza konulan reçel soğuyunca koyulaşıyor zaten.
  6. Kavanoza sıcakken konulup ters çevirilir .Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz☺
    Püf noktası bir gece muhakkak şekerle bekletmelisiniz, ben çok tatlı sevmediğim için şeker oranını çok tutmadım orta tatlılıkla oluyor böyle şekerli sevenler miktarı bi bardak daha arttırabilirler, kavanoza konulduktan sonra ters çevirin ki düzeltildiğinde güzel bi kıvam alsın.

Yorumlar