iPhone 11 kutusundan çıkıyor

Apple, 10 Eylül günü düzenlediği etkinlikle en yeni iPhone modellerini bizlere tanıttı. Biz de ShiftDelete.Net olarak yerinde takip ettiğimiz etkinlikte bu yeni modellerin ön incelemesini gerçekleştirdik. Şimdi ise sıra kutu açılışına geldi. iPhone 11 kutu açılışı videosu ile karşınızdayız. iPhone 11 özellikleri ile ilgili tüm detaylara bu videoda yakından bakıyoruz.Apple’ın yeni model ailesinin en yeni üyelerinden birini kutusundan çıkarıyoruz ve telefon hakkındaki fikirlerimizi bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz.

iPhone 11 kutu açılışı

Ailenin fiyat açısından en küçük modeli olan iPhone 11 kutu açılışı ile telefonun kutu içeriğine yakından bakıyoruz. Bakalım, bu 699 dolarlık model kutudan hangi yeniliklerle çıkıyor?

iPhone 11 özellikleri

iPhone 11 özellikleri ile birlikte 10 Eylül günü tanıtılan modeller arasında yer aldı. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’e göre daha uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkan akıllı telefonun özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak tasarımdan başlayalım. Aslında, önceki nesli iPhone XR ile özellikle ön tasarım açısından hiçbir farklılığın olmadığı iPhone 11, arkada ise kardeşinden ayrılıyor. Arkadaki ikili kamera kurulumu dışında tasarım olarak Apple’ın bizi şaşırtmadığını söyleyebiliriz. 150.9 milimetre yükseliğe sahip telefon, 75,7 milimetre genişliğe ve 8,3 milimetre derinliğe sahip. Telefonun ağırlığı ise 194 gram.
6.1 inçlik IPS teknolojisine sahip LCD Multi-Touch bir ekran ile gelen akıllı telefonun ekran çözünürlüğü 828 x 1792 piksel çözünürlüğe sahip. Ekran yoğunluğu ise 326 ppi değerinde. Haptic Touch özelliğindeki ekran, 625 nit maksimum parlaklık ve 1400:1 kontrast oranı sunuyor.
Gücünü Apple’ın en yeni işlemcisi olan A13 Bionic’ten alan iPhone 11’in bu işlemcisinde 2.66 Ghz hızında çalışan toplamda 6 çekirdek bulunuyor. Üçüncü nesil Neural Engine ile gelen bu işlemci, A13 Bionic’e göre yüzde 20 daha fazla performans ve yüzde 40 enerji tasarrufu sunuyor.
Apple tarafından yapılmış resmi bir açıklama olmasa da telefonda ortaya çıkan testlerde telefonun 4 GB RAM‘e sahip olduğu görülüyor. Telefon 64 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı ile satın alınabiliyor.
En büyük değişikliğin yaşandığı kameraya baktığımızda, karşımıza her biri 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip 2 kamera çıkıyor. Bu kameralardan biri ultra geniş açılı, diğer ise geniş açılı olarak görev alıyor. Ultra geniş açılı lens f/2.4 diyafram değerine sahipken, geniş açılı lensin diyafram değeri f/1.8 olarak karşımıza çıkıyor.
Ana kamera PDAF ve OIS ile güçlendirilirken, dikey şekilde konumlandırılan kameranın hemen yanında flaşa yer veriliyor.

Yorumlar