Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 gr kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1, 5 su bardağı süt
- 25 gr kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurtalarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra kuru malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. (Unu elersek kekin kabarması için daha iyi olacaktır. )
- Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontröl edebiliriz. Kürdan kuruysa pişmiştir. )
- Sos için süt ve kakaoyu ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçen kekimizi dilimleyip soğuk sosu üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz hindistan cevizi, fındık ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder