11 Eylül 2019 Çarşamba

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 25 gr kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
  3. Daha sonra kuru malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. (Unu elersek kekin kabarması için daha iyi olacaktır. )
  4. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontröl edebiliriz. Kürdan kuruysa pişmiştir. )
  5. Sos için süt ve kakaoyu ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcaklığı geçen kekimizi dilimleyip soğuk sosu üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz hindistan cevizi, fındık ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder