Ispanaklı Kremalı Mantarlı Spagetti Ve Tavuk Şiş

Ispanaklı Kremalı Mantarlı Spagetti Ve Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çubuk makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kg mantar
  • 300 gr ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • Tuz
TAVUK ŞİŞ;
  • 2 büyük boy göğüs
  • Şiş
Marine için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak(arzuya göre)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik, karabiber, tuz

Ispanaklı Kremalı Mantarlı Spagetti Ve Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı



  1. Makarnayı suda haşlayalım. (Makarnamızın haşladığımız suyundan 1 su bardağı ayıralım. Sos için kullanılacak. )
  2. Süzüp kenarda bekletelim.
  3. Yanmaz tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp yüksek ısıda eritip kızdıktan sonra mantarları soyup doğrayalım.
  4. Yanmaz tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  5. İnce doğranmış sarmısaklarımızı ekleyelim.
  6. Biraz kavurup salçayı ekleyelim.
  7. İyice kavurduktan sonra ıspanaklarımızı ilave edelim.
  8. Tuzunu ekleyip ıspanaklar suyunu bırakana kadar kavuralım.
  9. Makarnanın ayırdığımız suyunun ilave edip tavamızın ağzını kapatalım.
  10. Bu şekilde 10 dk kadar pişmeli.
  11. Ispanaklarımız piştikten sonra kremamızı ekleyip 5 dk kadar pişirip ocağımızı kapatalım.
  12. Hazır olan sosumuzu spagettiyle buluşturalım. İyice karıştırıp servis edelim.
  13. TAVUK ŞİŞ; Göğüslerimizi küp küp doğrayıp şişlerimize geçiriyoruz.
  14. Marine için gerekli malzemeyi geniş bi borcamda karıştırıp şişlerimizi sosa batıralım.
  15. Bütün şişleri borcama yerleştirip streç filmle en az 2 saat dolapta bekletelim.
  16. Dinlenen şişlerimizi tepsiye dizip 180 derece fırında pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Yorumlar