Ana içeriğe atla
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi 
 
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
 
- 2 adet orta boy havuç
 
- 2 adet küçük patates
 
- 1 avuç dereotu
 
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 
- 2 yemek kaşığı un
 
- 5 su bardağı su
 
- 1 su bardağı süt
 
- Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )
 
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı
- Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
 
- Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
 
- Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
 
- Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
 
- Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
 
- 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
 
- Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
 
- Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder