Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet küçük patates
- 1 avuç dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )
Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı
- Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
- Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
- Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
- Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
- 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
- Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
- Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder