Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 su bardağı mısır
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Tam mevsimindeyken, kaşık kaşık yedirten, pratik ve nefis bir salata… Karnabaharı hiç böyle denedinizmi bilmiyorum. Fakat müdavimi olacağınıza eminim…
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın ve suyunun iyice süzülmesi için süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Yoğurt, mayonez, tuz, ince ince doğranmış dereotu ve sarımsağı kaseye alıp karıştırın. Karnabaharı, garnitür ve mısırı, küçük küçük doğranmış salatalık turşularını ilave edip karıştırın. Servis tabağına yerleştirip, afiyetle tüketin.
Salatanın sulanmaması için, haşlanan karnabaharın iyi süzülmesi ve salatayı hazırladıktan sonra servis edilmesi gerekir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Yorumlar