Köfteli Patlıcan Bohçası

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
Köfte İçin ;
  • 500 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Çeyrek bayat ekmeğin içi
  • Tuz
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince dilimler kesip arkalı önlü kızartın.
  2. Fazlalık yağını alması için kağıt havlu serili tabağa alın.
  3. Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  4. Kıyma, ufalanmış ekmek ve baharatları da ekleyerek yoğurun.
  5. Köftelere istediğiniz büyüklükte şekil verip kızartın.
  6. Bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde ve etrafı kaplanana kadar yan yan dizin.
  7. Ortasına köfte koyup kenardan sarkan patlıcanları içe doğru kapatın.
  8. Ortasına kürdan batırıp üzerine biber ve domates koyun.
  9. Salçalı sos için tereyağını tavada eritip salçayı kavurun.
  10. Üzerine su ve baharatları ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yorumlar