Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2. 5 su bardağı kadar un
  • Kurabiye kalıp’ı

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Unu kontrollü koyun çok koyarsanız hamur dağılır toparlanmaz.Oluşan hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Çok ince olmasın çokta kalın olmasın 1 cm kalınlığı yeterlidir. Daha sonra istediğimiz kurabiye kalıbını kullanabilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartmadan beyaz kalacak şekilde 10 dk pişirelim.Bu ölçülerden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz, bayatlamayan cinsten afiyet olsun

Yorumlar