Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Haşlamak için su
Üzerine ;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Kıymalı sos için:
- Dilediğiniz kadar kıyma ben 1 kase kullandım
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber,kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı salça
Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi Yapılışı
Çok pratik gün sofralarınızda bile yapabileceğiniz mantı tadında harika bir lezzet.
- Öncelikle soslarımızı hazırlayalım. Sarımsağımızı ezip yoğurtla karıştıralım, bir fiske tuz ekleyip kenara alalım.
- Kıymayı tavamızda güzelce kavuralım.
- 1 yemek kaşığı tereyağı, ve baharatları ekleyelim, çok geçmeden salçayı da ekleyelim beraber kavuralım. Kıymalı sosumuzda hazır.
- Tenceremizde erişteleri bol sıcak suda haşlayalım, yapışmaması için sıvıyağ ekleyelim, tuzunu da atıp pişirelim.
- Pişme işlemi tamamlandığında ocaktan alalım süzelim.
- Servis tabağımıza alalım, yoğurt sosumuzu ardından kıymalı sosu döküp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder