Kıymalı Erişte (Mantı Tadında)

Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Haşlamak için su
Üzerine ;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Kıymalı sos için:
  • Dilediğiniz kadar kıyma ben 1 kase kullandım
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber,kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı salça

Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi Yapılışı

Çok pratik gün sofralarınızda bile yapabileceğiniz mantı tadında harika bir lezzet.
  1. Öncelikle soslarımızı hazırlayalım. Sarımsağımızı ezip yoğurtla karıştıralım, bir fiske tuz ekleyip kenara alalım.
  2. Kıymayı tavamızda güzelce kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı, ve baharatları ekleyelim, çok geçmeden salçayı da ekleyelim beraber kavuralım. Kıymalı sosumuzda hazır.
  4. Tenceremizde erişteleri bol sıcak suda haşlayalım, yapışmaması için sıvıyağ ekleyelim, tuzunu da atıp pişirelim.
  5. Pişme işlemi tamamlandığında ocaktan alalım süzelim.
  6. Servis tabağımıza alalım, yoğurt sosumuzu ardından kıymalı sosu döküp servis edelim.

Yorumlar