Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı sıvıyağ
 - Haşlamak için su
 
Üzerine ;
- 1 kase yoğurt
 - 2 diş sarımsak
 
Kıymalı sos için:
- Dilediğiniz kadar kıyma ben 1 kase kullandım
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Tuz, karabiber,kırmızıbiber
 - 1 yemek kaşığı salça
 
Kıymalı Erişte (Mantı Tadında) Tarifi Yapılışı
Çok pratik gün sofralarınızda bile yapabileceğiniz mantı tadında harika bir lezzet.
- Öncelikle soslarımızı hazırlayalım. Sarımsağımızı ezip yoğurtla karıştıralım, bir fiske tuz ekleyip kenara alalım.
 - Kıymayı tavamızda güzelce kavuralım.
 - 1 yemek kaşığı tereyağı, ve baharatları ekleyelim, çok geçmeden salçayı da ekleyelim beraber kavuralım. Kıymalı sosumuzda hazır.
 - Tenceremizde erişteleri bol sıcak suda haşlayalım, yapışmaması için sıvıyağ ekleyelim, tuzunu da atıp pişirelim.
 - Pişme işlemi tamamlandığında ocaktan alalım süzelim.
 - Servis tabağımıza alalım, yoğurt sosumuzu ardından kıymalı sosu döküp servis edelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder