Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (Toz)
- Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4, 5 – 5 su bardağı )
Üzeri için ;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğan (kesinlikle fazla suyunu sıkın ) domates ve biberleri rondodan geçirelim (Arzuya göre doğranabilir )
- Salçasını, tuzunu, baharatını ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
- Ben 5-6 dakika kadar ocakta kaynatıyorum domateslerin biraz suyunu çekmesi için.
- Daha sonra ocaktan indirip soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
- Hamur için gerekli malzemeleri kullanarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat dinlendirelim.
- Daha sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak hafif unlayıp uzunlamasına merdane yardımıyla açalım.
- İçine harcımızdan koyup iki taraftan tutup kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek yumurta ve süt karışımından kenarlarına sürelim.
- 200 decede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
**Hamurundaki tereyağı sayesinde yumuşacık lezzetli bir pide deneyimi olacaktır deneyenler için. -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder