30 Eylül 2019 Pazartesi

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Hamur için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (Toz)
  • Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4, 5 – 5 su bardağı )
Üzeri için ;
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğan (kesinlikle fazla suyunu sıkın ) domates ve biberleri rondodan geçirelim (Arzuya göre doğranabilir )
  2. Salçasını, tuzunu, baharatını ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  3. Ben 5-6 dakika kadar ocakta kaynatıyorum domateslerin biraz suyunu çekmesi için.
  4. Daha sonra ocaktan indirip soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  5. Hamur için gerekli malzemeleri kullanarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat dinlendirelim.
  6. Daha sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak hafif unlayıp uzunlamasına merdane yardımıyla açalım.
  7. İçine harcımızdan koyup iki taraftan tutup kapatalım.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek yumurta ve süt karışımından kenarlarına sürelim.
  9. 200 decede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
    **Hamurundaki tereyağı sayesinde yumuşacık lezzetli bir pide deneyimi olacaktır deneyenler için. 😌-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder