Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Lahana Turşusu Tarifi

Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo hazır su
  • 1 orta boy lahana
  • 3 adet havuç
  • 2 çay bardağı (organik üzüm sirkesi)
  • 4, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kaşık şeker
  • 1 avuç nohut
  • 1 kaşık limon tuzu

Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalarımızı ve havuçlarımızı yıkayarak kenara alıyoruz.
  2. Su, tuz, limon tuzu, şeker ve sirke karışımımızı hazırlıyoruz.
  3. Kavanozumuzun içine malzemelerimizi sıkıca yerleştiriyoruz ve hazırladığımız karışımımızı ilave ediyoruz.
  4. Aralarınada nohutlarımızdan serpiştiriyoruz. ( Ben her yerleştirdiğim katmanda su karışımımdan döktüm)
  5. Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapatıyoruz ve poşet geçirerek serin ve güneş görmeyecek bir ortamda 15 gün bekletiyoruz.( Trakya’da havalar genelde sonbaharda soğuk olduğu için güneş görmeyen balkonumda muhafaza ediyorum. )
    Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?