Lahana Turşusu Tarifi

Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo hazır su
  • 1 orta boy lahana
  • 3 adet havuç
  • 2 çay bardağı (organik üzüm sirkesi)
  • 4, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kaşık şeker
  • 1 avuç nohut
  • 1 kaşık limon tuzu

Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalarımızı ve havuçlarımızı yıkayarak kenara alıyoruz.
  2. Su, tuz, limon tuzu, şeker ve sirke karışımımızı hazırlıyoruz.
  3. Kavanozumuzun içine malzemelerimizi sıkıca yerleştiriyoruz ve hazırladığımız karışımımızı ilave ediyoruz.
  4. Aralarınada nohutlarımızdan serpiştiriyoruz. ( Ben her yerleştirdiğim katmanda su karışımımdan döktüm)
  5. Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapatıyoruz ve poşet geçirerek serin ve güneş görmeyecek bir ortamda 15 gün bekletiyoruz.( Trakya’da havalar genelde sonbaharda soğuk olduğu için güneş görmeyen balkonumda muhafaza ediyorum. )
    Afiyet olsun :)

Yorumlar