Mantı Yapımı (Kışlık)

Mantı Yapımı (Kışlık) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı:
  • 1 kilo kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 avuç içi kadar maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Hamuru için:
  • 6 avuç içi kadar un
  • 1  yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

Mantı Yapımı (Kışlık) Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta iç harcını hazırlarken soğanı, maydanozu kıyıp içine ekliyoruz.
  2. Tuz ,karabiber ,birer tatlı kaşığı ilave ediyoruz.
  3. 1 yemek kaşığı da biber salçası koyarak karıştıralım.
  4. Hazırladığımız hamuru portakal büyüklüğünde bezeler haline getirerek açalım.
  5. İnce oluncaya kadar ardında arasına un koyarak ikiye kapatalım .
  6. Bıçak yardımı ile ince uzun keserek daha sonra ardından küp küp keserek hamurları iç harcı ekleyip resimdeki göründüğü gibi kapatalım.
  7. Bir tepsinin içine bohça sererek üzerine döktüğümüz mantıları koyalım.
  8. Kuruyan mantılar göz kararı buz dolabı poşetine konularak derin dondurucuya atalım.
    DİPNOT: yemeden önce mantınızı derin dondurucudan bir saat önce çıkarıp buzdolabının üst kısmına koyalım yoksa derin dondurucudan çıktığı gibi kızgın suya koyarsak pişmez afiyet olsun şimdiden.

Yorumlar