Muhteşem 3’lü Tarifi İçin Malzemeler
Püre İçin ;
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı sut
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Köri , karabiber
Sebzesi İçin ;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet kabak
- Tuz karabiber kırmızı biber
- Ortalama 250 gram kıyma
- Tuz karabiber kırmızı biber
Beşamel Sos ;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tatlı kaşığı tereyağ
- 1, 5 su bardağı süt
- Tuz karabiber
- Kaşar peyniri
Muhteşem 3’lü Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup kup kup doğrayıp suda haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri süzüp, tencereye geri alıp içine tereyağ, süt ve baharatları ekleyip ezici aparat veya çatalla ezip püre haline getirin.
- Pişireceğiniz borcam veya tepsiyi yayın üzerine düzeltip biraz kaşar peyniri serpin.
- Soğanı küp küp doğrayıp tavaya alın, zeytinyağı da ekleyin, havucu rendeleyip ikisini aynı anda kavurun 5 dakika kadar orta ateşte.
- 2. kabağı alaca soyup rendeledim ekledim baharatla birlikte kapağı kapatmadan sürekli kavurdum bir 10-15 dakika daha.
- Pişen sebzeyi kaşarlı patates püresinin üzerine yayın.
- Kıymayı az yağda kavurun ve baharatları ekleyin kıymayı da sebzenin üzerine yayın.
- Beşamel sosu yapalım yağları bir küçük tencereye alıp eritelim.
- Üzerine unu ekleyip biraz orta ateşte kavuralım en son sütü ekleyin ve sürekli karıştırın topaklanmasın.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. ne çok sıvı nede çok katı olmasın o yüzden sütü birden dökmeyin. önce 1 bardak döküp karıştırarak 1 dakika kadar bekleyin kıvamına bakarak geri kalan sütü ayarlı bir şekilde dökün.
- Beşamel sosu da kıymanın üzerine döküp yayın.
- 200-220 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 5 dakika pişirdim, sonra çıkarıp üzerine kasar peyniri ekledim. bu şekilde 15 dakika kadar alt üstte ve sonrada 5 dakika turbo da üzeri kızarsın diye. siz kendi fırın ayarınıza göre üzeri kızarana dek pişirin.
- Fırında çıkarın ve biraz beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder