Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo mantar
- 2 adet kapya biberi
- 4-5 adet mor soğan (kuru soğanda olur)
- 8-9 adet cherry domates (normalde olur)
- 3-4 tutam maydanoz
- 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından fazla sıcak su
- Yarım çay kaşığı Karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz
- Yarım çay kaşığı keklik otu
Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı
BİZİM EVİN EN SEVİLENİ MÜTHİŞ LEZZET SEBZELİ MANTAR SOTE
BENİM TARİFİMLE DENEMEYİ UNUTMAYIN HANIMLAR
- Mantarların saplarını çıkarmadan, bütün halindeyken, orta kalınlıkta olacak şekilde 3-4 eşit parçaya dilimliyoruz.
- Geniş bir kap içerisine alıp üzerine ayçiçek yağını gezdirip karıştırıyoruz.
- Derin ve büyük teflon tavamıza yağ koymadan ocağa alıyoruz.
- Altını yüksek ateşte açıp ısıttıktan sonra, mantarları ekliyoruz. 3-4 dk karıştırarak kavuruyoruz.
- Daha sonra ocağı kısık ateşe getirip tavanın kapağını kapatıyor arada bir karıştırmaya devam ediyoruz.
- Mantarlarımız suyunu salıp kendi halinde pişmeye başlarken; bizde bu sırada sebzelerini hazır hale getiriyoruz.
- Bir tabağa. . kapya biberlerini ortadan ikiye bölüp orta incelikte olacak şekilde dilimlere kesip koyuyoruz.
- Başka bir tabağa; mor soğanlarımızı ortadan ikiye kestikten sonra. orta incelikte doğrayıp hazır ediyoruz.
- Cherry domateslerimizi ortadan ikiye kesip bekletiyoruz. Maydanozlarımızı kıyıyoruz.
- Mantarlar tavada bolca sulanmış pişiyor durumda oluyorlar 15-20 dk pişip suyu azalmış olan mantarların ağzını açıp içine kapya biberleri atıyor 2-3 karıştırıp kapağını tekrar kapatıyor orta ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu iyice çekmiş olan yemeğimize zeytinyağını ve soğanları ekliyor biraz karıştırarak kavuruyor tekrar kapağını kapatıyoruz.
- Soğanlar pişmeye yakın domateslerini ekliyoruz.
- Bir süre sonra, salçamıza yarım bardak su katıp karıştırıp tavamıza ilave ediyoruz. (Su miktarı artırılabilir ) 5 dakikada böyle pişirip baharatlarını ekliyoruz.
- Hafifçe sulu kıvamda olacak. Damak zevkimize göre tadını ayarlayıp maydanozunu ekliyoruz. 3 dk daha pişirip servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder