Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 2 adet kapya biberi
  • 4-5 adet mor soğan (kuru soğanda olur)
  • 8-9 adet cherry domates (normalde olur)
  • 3-4 tutam maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından fazla sıcak su
  • Yarım çay kaşığı Karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz
  • Yarım çay kaşığı keklik otu

Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

👉🏾 BİZİM EVİN EN SEVİLENİ 😋 MÜTHİŞ LEZZET 🙌🏾 SEBZELİ MANTAR SOTE👌🏾
🙋🏻‍♀️BENİM TARİFİMLE DENEMEYİ UNUTMAYIN HANIMLAR 😉 ⤵️
  1. Mantarların saplarını çıkarmadan, bütün halindeyken, orta kalınlıkta olacak şekilde 3-4 eşit parçaya dilimliyoruz.
  2. Geniş bir kap içerisine alıp üzerine ayçiçek yağını gezdirip karıştırıyoruz.
  3. Derin ve büyük teflon tavamıza yağ koymadan ocağa alıyoruz.
  4. Altını yüksek ateşte açıp ısıttıktan sonra, mantarları ekliyoruz. 3-4 dk karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Daha sonra ocağı kısık ateşe getirip tavanın kapağını kapatıyor arada bir karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Mantarlarımız suyunu salıp kendi halinde pişmeye başlarken; bizde bu sırada sebzelerini hazır hale getiriyoruz.
  7. Bir tabağa. . kapya biberlerini ortadan ikiye bölüp orta incelikte olacak şekilde dilimlere kesip koyuyoruz.
  8. Başka bir tabağa; mor soğanlarımızı ortadan ikiye kestikten sonra. orta incelikte doğrayıp hazır ediyoruz.
  9. Cherry domateslerimizi ortadan ikiye kesip bekletiyoruz. Maydanozlarımızı kıyıyoruz.
  10. Mantarlar tavada bolca sulanmış pişiyor durumda oluyorlar 15-20 dk pişip suyu azalmış olan mantarların ağzını açıp içine kapya biberleri atıyor 2-3 karıştırıp kapağını tekrar kapatıyor orta ateşte pişiriyoruz.
  11. Suyunu iyice çekmiş olan yemeğimize zeytinyağını ve soğanları ekliyor biraz karıştırarak kavuruyor tekrar kapağını kapatıyoruz.
  12. Soğanlar pişmeye yakın domateslerini ekliyoruz.
  13. Bir süre sonra, salçamıza yarım bardak su katıp karıştırıp tavamıza ilave ediyoruz. (Su miktarı artırılabilir ) 5 dakikada böyle pişirip baharatlarını ekliyoruz.
  14. Hafifçe sulu kıvamda olacak. Damak zevkimize göre tadını ayarlayıp maydanozunu ekliyoruz. 3 dk daha pişirip servis edebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?