22 Eylül 2019 Pazar

Muzlu Krokanlı Pasta Tarifi

Muzlu Krokanlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin ;
  • 3 adet yumurta
  • 75 gram su
  • 100 gram toz şeker
  • 150 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pastacı Kreması İçin ;
  • 500 gram süt
  • 35 gram un
  • 35 gram nişasta
  • 150 gram toz şeker
  • 65 gram beyaz çikolata ya da 1 paket toz krem şanti
İçi İçin ;
  • 1 paket kenton fındıklı krokan
  • 1 adet muz

Muzlu Krokanlı Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar🥰
  1. 3 yumurta akını çırparak kar haline getiriyoruz.
  2. Yumurta sarıları ile toz şekeri başka bir kapta çırparak içine kalan malzemelerimizi ekliyoruz.
  3. Homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra kar halinde olan yumurta akını spatula ile kabarıklığı sönmeden yavaşça kek hamurumuza yediriyoruz.
  4. Altına yağlı kağıt serdiğimiz 18 cm pasta çemberine kek karışımını boşaltarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dinlenmesini sağlıyoruz.
  6. Pandispanya 1 gün önceden hazırlanıp dinlendirilmelidir.
  7. Krema için kısık ateşte beyaz çikolata dışındaki malzemeler sürekli karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir ocaktan alınan kremaya çikolata eklenir ve çikolata içinde eriyinceye kadar çırpılır.
  8. Üzerine yapışacak şekilde streç filmle soğumaya bırakılır. Eğer toz krem şantiyle yapılacak ise krema ocaktan alınmadan 1 2 dakika önce toz krem şanti eklenerek çırpılır.
  9. Dinlenen pandispanya ortadan bıçak ip ya da pasta testeresi ile ikiye bölünür isterseniz 3 katlı da yapabilirsiniz
  10. Pasta pandispanyanın üstte olan kısmı alta pişerken altta kalan düz kısmı üzerine gelecek şekilde yapılmalıdır.
  11. Pandispanya süt ile ıslatılır ve ilk katına krema üzerine dilimlenen muz ve krokan konur diğer pandispanya da sütle ıslatılarak pastanın üzerine konulur.
  12. Üzerine krem şantiyle sıva yapılması uygundur ama ben pastacı kremasını sevdiğim için üzerini pastacı kreması ile kapladım ☺️
  13. Dilediğiniz gibi süsleyerek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun 😘😘😘

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder