22 Eylül 2019 Pazar

Kadayıflı Toplar Tarifi

Kadayıflı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kavrulmuş hazır kadayıf
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı krem şanti

Kadayıflı Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  3. Kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın.
  4. Ve tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Muhallebi dinlendikten sonra hindistan cevizi ve krem şantiyi ekleyip karıştırın.
  6. Kavrulmuş kadayıfı bir tabağa alın.
  7. Elinizi ıslatıp muhallebiden parçalar alıp yuvarlayın.
  8. Yuvarladığınız topları kadayıfa bulayın.
  9. Üzerini ben minik çikolata ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder