Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patatesli Patlıcanlı Musakka

Patatesli Patlıcanlı Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (kıyma harcına hazırlamak için)
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet patates
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su

Patatesli Patlıcanlı Musakka Tarifi Yapılışı

Yiyenlerin tarifini mutlaka isteyeceği muhteşem bir musakka tarifi paylaşıyorum sizlerle mutlaka deneyin aşırı lezzetli ve yapımı da oldukça kolay bir tarif😍
  1. Öncelikle kıymamızı hazırlıyoruz. derin bir tavaya yarım su bardağı sıvı yağımızı alıyoruz
  2. Sıvı yağımızı iyice kızdırdıktan sonra kıyma mızı ayağımızın içerisine koyarak kavuruyoruz.
  3. Kıymanın suyunu çekince küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.
  4. Soğanlar ölünceye kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından kabuğunu soyduğunuz domates lerimizi küp küp doğrayarak kıyma harcı mızın içerisine ilave ediyoruz yaklaşık 2 dakika daha kavrulduktan sonra maydanoz larımızı doğrayarak harcımızı içerisine ilave ediyoruz.
  6. Tuz karabiber ve kırmızı toz biberimizi de ilave ederek yaklaşık 5 dakika daha kavuruyoruz.
  7. Harcımız hazır durumda kenara alıyoruz. Patlıcan larımızı şerit halinde kabuğunu soyarak yuvarlak bir şekilde doğruyoruz( fotoğraftaki gibi)
  8. Doğradığımız patlıcan larımızı tuzlayarak kızgın yağın içerisinde hafif pembeleşinceye dek kızartıyoruz kızarttığımız patlıcan larımızı derin bir borcama tabakasına kapatacak şekilde diziyoruz.
  9. Ardından patates lerimizi kabuğunu soyarak yuvarlak yuvarlak doğruyoruz (fotoğraftaki gibi) patatesli elimizde Tuzla dıktan sonra kızgın yağın içerisinde kızartıyoruz ve patates lerimizi de patlıcan larımızın üzerine kapatacak şekilde diziyoruz.
  10. Sosumuzu hazırlamak için derin bir kaba yağımızı salçamızı koyarak kavuruyoruz.
  11. Üzerine kırmızı toz biber imizi de ilave ederek 1 dakika kadar daha kavuruyoruz dikkat edin yanmasın üzerine 2. 5 su bardağı Kaynar suyumuzu ilave edip yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  12. Hazırladığımız kıyma harcımızı borcama dizdiğimiz patlıcan ve patateslerin üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
  13. Hazırladığımız sosu da kıyma harcımızın üzerine eşit miktarda gezdirerek 250 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar kıymalı fırın üzeri kızarana dek pişiriyoruz ve ardından servis ediyoruz Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?