Pofuduk Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Yumurta
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 - 1 paket kabartma tozu
 
Pofuduk Yumurta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurtalarımızı bir kaseye alalım ve çırpalım.
 - Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip çırpmaya devam edelim.
 - Daha sonra 1 su bardağı su ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
 - Aynı şekilde tuzu ekledikten sonra çırpalım.
 - Son olarak aldığı kadar un ekleyelim ve tabiki kabartma tozunu unutmayalım (Sıvı kek hamuru kıvamında olmalı) ve karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
 - Ayrıca, bir tavaya yağ dökelim ( yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı kadar) ve kızarmasını bekleyelim.
 - Yaptığımız hamur karışımını kaşık yardımı ile yağ ile buluşturalım. Yağ da kabarmaya başlayınca diğer tarafını çevirelim ve pişince ayrı bir kaba alalım.
 - İsterseniz sabah kahvaltıda veya akşam tatlı niyetine tüketebilirsiniz.
 
Bir tarif 2 tat
 Afiyet olsun şimdiden.
Yorumlar
Yorum Gönder