Pofuduk Yumurta Tarifi

Pofuduk Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Pofuduk Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurtalarımızı bir kaseye alalım ve çırpalım.
  2. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra 1 su bardağı  su ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
  4. Aynı şekilde tuzu ekledikten sonra çırpalım.
  5. Son olarak aldığı kadar un ekleyelim ve tabiki kabartma tozunu unutmayalım (Sıvı kek hamuru kıvamında olmalı) ve karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Ayrıca, bir tavaya yağ dökelim ( yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı kadar) ve kızarmasını bekleyelim.
  7. Yaptığımız hamur karışımını kaşık yardımı ile yağ ile buluşturalım. Yağ da kabarmaya başlayınca diğer tarafını çevirelim ve pişince ayrı bir kaba alalım.
  8. İsterseniz sabah kahvaltıda veya akşam tatlı niyetine tüketebilirsiniz.
Bir tarif 2 tat🎉 Afiyet olsun şimdiden.

Yorumlar