Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler;
- 200 gram orta yağlı kıyma(siz evde yağsız, yağlı ne varsa kullanın fark edemiyor)
- 1 orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı kadar su
- 1 yumurta
Yoğurt sosu için malzemeler;
- 1 bardak süzme yoğurt
- 2 diş samırsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Pratik Mantı Tarifi Yapılışı
Pratik mantı Merhaba canlarım Nasılsınız ? Size yapımı kolay hamur açıp, kesip içini koyup, katladığımız o kadar zahmete hiç değmeyecek mantı tarifim var !Kayınvalidem bile farkına varmadıysa gerini düşünün Buyurun tarife geçelim.Hanımlar tarifi ben göz kararı yaparım siz ev halkına göre uyarlarsınız!
- Soğanı ince ince doğrayın, kıyma, tuz, karabiber, unu, yumurta suyu yavaş yavaş alıp orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın kesme tahtasına hafif un serpip şeritler yapın.
- Bıçakla minik minik keserek elinizle üçgen şekiler verip hafif unlanmış tepsiye ekleyin.
- 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
- 3 diş samırsak bir fiske tuz ile ezelim 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
- Tencereye su bir çay kaşığı tuz ekleyelim kaynasın mantıları ilave edelim .
- 5 dk kadar kaynasın kevgir yardımıyla borcama alalım 2 diş sarımsak bir fiske tuzla ezelim.
- 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
- 1 yemek kaşığı tereyağı tava alalım eriyince 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyelim.
Not; süzme yoğurunuz çok katı ise içine 1 çay bardağı su ilave edebiliriz.
Artık servise hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder