10 Eylül 2019 Salı

Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler;
  • 200 gram orta yağlı kıyma(siz evde yağsız, yağlı ne varsa kullanın fark edemiyor)
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 yumurta
Yoğurt sosu için malzemeler;
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 2 diş samırsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pratik Mantı Tarifi Yapılışı

Pratik mantı 🥟Merhaba canlarım 😘Nasılsınız ? Size yapımı kolay hamur açıp, kesip içini koyup, katladığımız o kadar zahmete hiç değmeyecek mantı tarifim var !Kayınvalidem bile farkına varmadıysa gerini düşünün 😅Buyurun tarife geçelim.Hanımlar tarifi ben göz kararı yaparım siz ev halkına göre uyarlarsınız!
  1. Soğanı ince ince doğrayın, kıyma, tuz, karabiber, unu, yumurta suyu yavaş yavaş alıp orta sertlikte bir hamur elde edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın kesme tahtasına hafif un serpip şeritler yapın.
  3. Bıçakla minik minik keserek elinizle üçgen şekiler verip hafif unlanmış tepsiye ekleyin.
  4. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
  5. 3 diş samırsak bir fiske tuz ile ezelim 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  6. Tencereye su bir çay kaşığı tuz ekleyelim kaynasın mantıları ilave edelim .
  7. 5 dk kadar kaynasın kevgir yardımıyla borcama alalım 2 diş sarımsak bir fiske tuzla ezelim.
  8. 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  9. 1 yemek kaşığı tereyağı tava alalım eriyince 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyelim.
    Not; süzme yoğurunuz çok katı ise içine 1 çay bardağı su ilave edebiliriz.
    Artık servise hazır.
    Afiyet olsun 🙏☘️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder