Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sebzeli Lazanya (Lezzet Garantili)

Sebzeli Lazanya (Lezzet Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • Hepsini kullanmadım (yarım paket kadar)
İçi malzemeler:
  • 3 adet küçük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1, 5 su bardağı bezelye
  • (istediğiniz her sebzeyi kullanabilirsiniz
  • Kabak, ıspanak, pırasa, mantar gibi)
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2, 5 şu bardağı süt
  • Tuz, kekik, karabiber, sarımsak tozu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Üzeri için:
  • 200 gr kaşar peyniri

Sebzeli Lazanya (Lezzet Garantili) Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve havucu küp küp doğranır. Uygun bir tencereye alınır üzeri geçene kadar su koyulur ve bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Taze bezelye kulanılacaksa hepsini bir pişirin. Ben konserve kullandım.
  3. Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır. Uygun tencereye tereyağ alınır ve eritilir. Unu koyulur ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Ardından süt ilave edilerek sürekli karıştırılır. Koyulaşmaya başlayan sosa baharatlari ilave edilir. Göz göz olan sos ocaktan alınır.
  5. Uygun bir borcamin tabanina sostan iki yemek kaşığı kadar dökülür ve her yerine dağıtılır.
  6. Lazanya dizilir.
  7. Beşamel sos sürülür
  8. . Üzerine haşlanmış sebzeler koyulur ve tekrar lazanya yaprağı, sos koyulur. Bu işlem bütün malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
  9. En üstüne lazanya ve beşamel sos koyulur ve kaşar serpilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?