Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım Çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 Çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz(Çorba piştikten sonra atilacak)
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba😊 Malzemelerimiz hazırsa içinizi ısıtacak bu lezzetli çorbamızın yapımına geçebiliriz.
  1. İlk olarak cezvede yarım çay bardağı yeşil mercimeğimizi haşlayalım.
  2. Daha sonra çorbamızın ana malzemeleri olan yoğurt un ve yumurtayı çorbayı pişireceğimiz tencereye alalım ve güzelce un topağı bırakmadan karıştıralım. (Sakın ola ki tuz ilavesini çorba pişmeden yapmayın yoğurdun kesilmesine neden olur bunu istemeyiz)
  3. Daha sonra karışımımıza 5 bardak su ekliyoruz ve şöyle bi karıştırıp ocağımızın altını orta ateşte açıyoruz.
  4. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz böylelikle hem topaklanma olmasını hem de çorbamızın kesilmesini önlemiş olacağız.
  5. Çorbamız fıkırdamaya başlayınca şehriyelerimizi ve haşlayıp kara suyunu sürdüğümüz yeşil mercimeğimizi ilave edelim.
  6. Yaklaşık 15 dk şehriyeler şişmeye başlayınca kadar kaynatalım. (İyice şişmesini beklemenize gerek yok zaten bekledikçe şehriyeler şişiyor)
  7. Şehriyelerimiz kaynayadursun biz ayrı bir ocağa cevzemizi alalım ve içine 2 kaşık tereyağ ilave edelim.
  8. Yağımız biraz kızınca içine naneyi atıp hafif fokurdatalım ve kaynamakta olan çorbamıza tereyağ-nane karışımımızı dönelim.
  9. Çorbamız artık pişti.
  10. Şimdi tuzumuzu ilave edelim ve güzelce bi karıştırıp servise hazır edelim.
  11. Ben servise sunarken üzerine tereyağ-sıvı yağ karışımında toz tatlı kırmızı biber yaktım ve öyle sundum. Tavsiyemdir bunu mutlaka yapın lezzeti katlanıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?