11 Eylül 2019 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un 3 bardaktan sonrası kontrollü eklensin

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kap alıp içine yumurta ve şekeri ekleyelim krema haline gelene kadar çırpalım.
  3. Yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. İstediğiniz büyüklükte hamurlar kopararak istediğiniz şekli verin.
  6. 180°fırında 15 _20 dk civarı pişirin .Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın afiyet olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder