Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Hamuru için
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alabildiği kadar un 3 bardaktan sonrası kontrollü eklensin
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kap alıp içine yumurta ve şekeri ekleyelim krema haline gelene kadar çırpalım.
- Yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- İstediğiniz büyüklükte hamurlar kopararak istediğiniz şekli verin.
- 180°fırında 15 _20 dk civarı pişirin .Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın afiyet olsun. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder