Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
 - 3 su bardağı su
 
Hamuru için
- 1 yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı irmik
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 - Alabildiği kadar un 3 bardaktan sonrası kontrollü eklensin
 
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
 - Derin bir kap alıp içine yumurta ve şekeri ekleyelim krema haline gelene kadar çırpalım.
 - Yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
 - Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
 - İstediğiniz büyüklükte hamurlar kopararak istediğiniz şekli verin.
 - 180°fırında 15 _20 dk civarı pişirin .Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın afiyet olsun. . .
 
Yorumlar
Yorum Gönder