Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olur)
  • 2 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı kadar)
  • Ayrıca 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Üzerine serpmek için
  • Susam

Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi Yapılışı

  1. Mikserle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
  2. Süt ve peşinden sıvı yağını kenardan olmak suretiyle şekerli yumurta karışımımıza ilave edelim.
  3. Kenardan ilave etmemizin sebebi köpük köpük çırptığımız yumurta ve şekerin köpüğü sönmemesi içindir.
  4. Ardından önce kabartma tozunu sonra da karbonatı ekleyelim.
  5. Karbonatın üzerine gelecek şekilde sirkeyi ilave edelim.
  6. Sirkeyi döktüğümüz yerin köpürdüğünü göreceksiniz. Bu adım kekimizin daha da bir kabarmasını sağlayacaktır.
  7. 2 paket vanilya ve azar azar unumuzu ilave ederek kek hamurunu oluşturalım.
  8. Kesimi boya dediğimiz kıvama olacak yani ne çok koyu ne de çok akışkan.
    Şimdi elde ettiğimiz kek hamurunu 2’ye bölüştürüyoruz.
  9. Birinin içine kakao ilave ederek homojen şekilde karıştırıyoruz.
  10. Yağladığımız tepsiye şimdi değişimli dönüşümlü olarak ve ortadan başlamak kaydıyla kepçe kepçe bir beyaz karışımdan bir kakaolu karışımdan ilave ediyoruz. Bu şekilde zebra desenimizi oluşturmuş oluyoruz.
  11. En son aşama olarak kekimizin üzerine susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyetle yiyin :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?