Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olur)
- 2 paket vanilya
- Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı kadar)
- Ayrıca 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Üzerine serpmek için
- Susam
Susamlı Zebra Kek (Müthiş Kabaran) Tarifi Yapılışı
- Mikserle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
- Süt ve peşinden sıvı yağını kenardan olmak suretiyle şekerli yumurta karışımımıza ilave edelim.
- Kenardan ilave etmemizin sebebi köpük köpük çırptığımız yumurta ve şekerin köpüğü sönmemesi içindir.
- Ardından önce kabartma tozunu sonra da karbonatı ekleyelim.
- Karbonatın üzerine gelecek şekilde sirkeyi ilave edelim.
- Sirkeyi döktüğümüz yerin köpürdüğünü göreceksiniz. Bu adım kekimizin daha da bir kabarmasını sağlayacaktır.
- 2 paket vanilya ve azar azar unumuzu ilave ederek kek hamurunu oluşturalım.
- Kesimi boya dediğimiz kıvama olacak yani ne çok koyu ne de çok akışkan.
Şimdi elde ettiğimiz kek hamurunu 2’ye bölüştürüyoruz. - Birinin içine kakao ilave ederek homojen şekilde karıştırıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye şimdi değişimli dönüşümlü olarak ve ortadan başlamak kaydıyla kepçe kepçe bir beyaz karışımdan bir kakaolu karışımdan ilave ediyoruz. Bu şekilde zebra desenimizi oluşturmuş oluyoruz.
- En son aşama olarak kekimizin üzerine susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder