Süslü Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker (2 parmak eksik)
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Şerbeti İçin ;
- 2 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı şeker
Üzeri İçin ;
- 1 paket krem şanti(iki poşet)
- 1 su bardağı süt
Meyveli Sos ;
- 1 su bardağı su
Süslemesi İçin ;
- Nar
- Fındık
- Hindistan cevizi
- Fıstık, ceviz vs zevkinize göre
Süslü Revani Tarifi Yapılışı
Şerbetli tatlıları çok sevmeyen bir aile olarak bu revaninin 1 tepsisini 2 günde yiyoruz hem çok hafif, şerbetiyle baymayan hemde krem şantisiyle sütlü tat aldıran revanimiz meyveli sosla taçlanıyor revanilerin kraliçesi oluyor
Tarifiyse
- Önce şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar arada karıştırıyorum.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatmaya devam ediyorum sonra kenara alıp soğumaya bırakıyorum.
- O kaynarken revaniyi hazırlıyorum yumurta ve şeker bolca çırpılıyor.
- Üzerine diğer sıvı malzemeler süt ve yağ ekleniyor biraz daha çırpılıyor.
- Daha sonra un irmik ve üzerine serpiştirerek kabartma tozu vanilya ekleniyor tekrar çırpılıyor.
- Yağlanmış büyük fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlıyorum.
üstünün çok kızarmasına gerek yok kürdan testini başarıyla geçmesi yeterli - Revani fırındayken üzerinde ki tarife göre 1 paket (2 poşet) krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle bolca çırpıp dolaba kaldırıyorum.
- Ilık revaniyi ara ara çatalla yada kürdanla delip ılık şerbeti üzerine gezdiriyorum ve şerbetini çekmesi şerbetle birlikte soğuması için 10 dakika dışarıda 10 dakika dolapta bekletiyorum.
- Daha sonra üzerine hazırladığım krem şantiyi eşit şekilde sürüp tekrar dolaba kaldırıyorum bekletiyorum
- Dolapta bekletirken meyveli sosu hazırlıyorum.
- Küçük bir tencereye 1 poşet meyveli sos ve 1 bardaktan çok az fazla suyu ekleyip karıştırarak pişiriyorum. kaynadıktan sonra 1 – 2 dakika daha karıştırıp altını kapatıp kenara alıyorum. soğurken arada karıştırmak gerekiyor , kabuk bağlamaması için.
- Sosu soğuduktan sonra yine eşit şekilde krem şantinin üstünde gezdiriyorum ve son dinlenme için dolaba kaldırıp en az 15 – 20 dakika bekletiyorum.
- Tamamını dilimleyip üzerini süsledikten sonra servise hazırdır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder