Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi Yapılışı
- Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
- Şekerpare;hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin.
- Yağlanmış borcama dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
- Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın. Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder