Tam Kıvamında Şekerpare tarifi

Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbet için;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Tam Kıvamında Şekerpare tarifi Tarifi Yapılışı

  1. Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
  2. Şekerpare;hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin.
  4. Yağlanmış borcama dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  6. SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
  7. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın. Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Yorumlar