Ana içeriğe atla
Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 kilo un
 
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
 
- 1 kilo yoğurt
 
- 250 gr irmik
 
- 5 tane kuru soğan
 
- 150 gr margarin
 
- 2 buçuk kilo domates
 
- 2 buçuk kilo kırmızı biber
 
- Yarım kilo biber salçası
 
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı
- Kırmızı biberimizi domatesimizi yıkayın tencereye doğrayın üzerine 1 bardak su ekleyin iyice pişirin.
 
- Piştikten sonra blenderdan geçirin süzgeç ten geçirin derin kaba boşaltın.
 
- İçine yoğurdunu irmiğini margarinini yıkadığımız doğradığımız soğanını salçasını tuzunu ilave edin.
 
- Ununu yavaş yavaş ilave edin iyice yoğurun sert bir hamur olsun üstünü kapatıp 10 gün bekletin.
 
- Her gün sabah aksam yoğurun 1 hafta sonra hamur biraz cıvıklaşacak 2 bardak un ilave edin.
 
- 10 gün sora tarhanamız hamuru olmuştur dışarı temiz bez üzerine parça parça hamurlarımızı koyun.
 
- Ters yüz yaparak küçük küçük hamurları ufalayarak küçültün kevgirden geçirin.
Çok kurutmayın zorlanabilirsiniz ardından tarhanamızı rondodan geçirip içeri de 2 gün kuru tun çorbamız yapıma hazırdır. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder