12 Eylül 2019 Perşembe

Tarhana Yapımı Tarifi

Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kilo un
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kilo yoğurt
  • 250 gr irmik
  • 5 tane kuru soğan
  • 150 gr margarin
  • 2 buçuk kilo domates
  • 2 buçuk kilo kırmızı biber
  • Yarım kilo biber salçası

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı biberimizi domatesimizi yıkayın tencereye doğrayın üzerine 1 bardak su ekleyin iyice pişirin.
  2. Piştikten sonra blenderdan geçirin süzgeç ten geçirin derin kaba boşaltın.
  3. İçine yoğurdunu irmiğini margarinini yıkadığımız doğradığımız soğanını salçasını tuzunu ilave edin.
  4. Ununu yavaş yavaş ilave edin iyice yoğurun sert bir hamur olsun üstünü kapatıp 10 gün bekletin.
  5. Her gün sabah aksam yoğurun 1 hafta sonra hamur biraz cıvıklaşacak 2 bardak un ilave edin.
  6. 10 gün sora tarhanamız hamuru olmuştur dışarı temiz bez üzerine parça parça hamurlarımızı koyun.
  7. Ters yüz yaparak küçük küçük hamurları ufalayarak küçültün kevgirden geçirin.
    Çok kurutmayın zorlanabilirsiniz ardından tarhanamızı rondodan geçirip içeri de 2 gün kuru tun çorbamız yapıma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder