20 Eylül 2019 Cuma

Yumurtalı Mantı

Yumurtalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Mantı Hamuru ;
  • 2 su bardağı un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
İçi İçin ;
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı biber
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • 1 yemek kaşığı salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Yoğurt

Yumurtalı Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içine unu eleyin. Yumurtayı kırın tuzunu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur kıvamı olsun.
  2. Hamuru 5. 10. dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken bir yandan yumurtayı kirin pul biber ekleyin hazır olsun.
  3. Beklemiş hamuru beze haline getiri daha sonra oklava yardımıyla bezeyi acın.
  4. Kare halinde kestiğiniz hamurlara yumurta parçası koyup kapatın.
  5. Tencere pişen suya mantılarınızı ekleyin 1 tatlı kaşığı da tuz ekleyip pişmeye bırakın.
  6. Sosunu hazırlamak için de tavaya tereyağını ekleyip nane atın ve yakın ardından salçasını ekleyip kavurun.
  7. Kavrulduktan sonra azıcık su ekleyin ki mantıya dökmesi kolay olsun ve tabi ister sarımsaklı ister sade yoğurt yapmayı unutmayın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder