Yumurtalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı Hamuru ;
- 2 su bardağı un
 - Aldığı kadar su
 - Tuz
 - 1 adet yumurta
 
İçi İçin ;
- 3 adet yumurta
 - Sıvı yağ
 - Kırmızı biber
 - Tuz
 
Üzeri İçin ;
- 1 yemek kaşığı salçası
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Nane
 - Yoğurt
 
Yumurtalı Mantı Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kabın içine unu eleyin. Yumurtayı kırın tuzunu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur kıvamı olsun.
 - Hamuru 5. 10. dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken bir yandan yumurtayı kirin pul biber ekleyin hazır olsun.
 - Beklemiş hamuru beze haline getiri daha sonra oklava yardımıyla bezeyi acın.
 - Kare halinde kestiğiniz hamurlara yumurta parçası koyup kapatın.
 - Tencere pişen suya mantılarınızı ekleyin 1 tatlı kaşığı da tuz ekleyip pişmeye bırakın.
 - Sosunu hazırlamak için de tavaya tereyağını ekleyip nane atın ve yakın ardından salçasını ekleyip kavurun.
 - Kavrulduktan sonra azıcık su ekleyin ki mantıya dökmesi kolay olsun ve tabi ister sarımsaklı ister sade yoğurt yapmayı unutmayın:)
 
Yorumlar
Yorum Gönder