Yumuşacık Domates Soslu Et
Yumuşacık Domates Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet dana antrikot veya biftek, bonfile
- İsteğe bağlı bir kaç dal taze biberiye
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı kaynamış su
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1, 5 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayın)
Yumuşacık Domates Soslu Et Tarifi Yapılışı
- Eti uygun bir kaba alalım. Üzerine zeytinyağ dökün.
- İsteğe bağlı taze biberiye koyun ve 12 saat buzdolabında bekletin.O kadar beklemek istemeseniz iki saate de yeterli olur. Sakın içine tuz katmayın. İsteğe bağlı sarımsak da ilave edile bilir. Lezzetine lezzet katar.
- Etleri yağsız kızgın tavada her iki tarafını 3 dakika boyunca kızartın.
- Eti tavaya koyduğunuzda cız sesi gelmelidir. Bu işlemde etimizi mühürlenmiş oluyoruz ve yumuşacık oluyor. Lütfen eti çatala çevirmeyin. Maşa kullanın.
- Ayrı bir kapta küp doğranmış domatesleri ve rendelenmiş sarımsağı koyun.
- Biber ve domates salçasını üzerine ekleyin. Tuz hariç baharatlarını koyun.
- Üzerine kaynamış sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. Sosu etlerin üzerine dökün.
- Altını bir tik düşürün ve 1 saate yakın et yumuşayana kadar pişirin.
- En son tuzunu ilave edin. Yanına pilav veya makarna çok yakışıyor.
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder