Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- Kuru soğan ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
- Karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir.
- Karıştırılarak ocaktan alınır.
- Son olarak İnce doğranmış maydanoz eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
- Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığının yarısı kadar bırakılarak yapraklar sarılır. Yaprakların büyüklüğüne göre değişir.
- Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı).
- Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
- Yerleştirilirken aralara kuru erik serpilir.
- Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
- Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
- Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
- Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm.
- Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder