Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi
Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr Kuzu Kıyma
- 2 su bardağı Köftelik Bulgur
- 4 adet Patates
- 1 adet Kapya biberi
- 2 adet Sivri Biber
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 bağ Maydanoz
Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi Yapılışı
- Patates Köftesi Yapımı; Patatesleri 15 dk haşlayalım. Bir tepsiye bulgurları boşaltıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyalım ve şişip soğuyana kadar bekleyelim.
- Şişen bulgurların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası koyup ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım.
- Patatesleri ya rendeleyelim, yada ezelim.
- Bulgurların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon koyup, patatesleri de ekleyelim.
- Bulgurla beraber yine çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya devam edelim.
- Bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı koyalım ve avucumuzu yağlayarak, uzun uzun köfteler yapalım.
- Yemek aşamasında, Bu köfteleri tabağınıza alın, çatalınızla iz yaratın ve daha sonra üzerine Arap kebabından koyarak yiyebilirsiniz.
- ARAP KEBABI; Tavaya kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın, henüz yağ koymayın.
- Tavadaki kıymanın suyu bitince, isterseniz .
- Tereyağı, isterseniz zeytinyağı koyabilirsiniz.
- Küp küp doğranmış soğanları, biberleri ekleyin, tuz, karabiber dilediğiniz şekilde baharat koyabilirsiniz.
- Biraz kavurulunca 1 bardak sıcak su ekleyin.
- Su bitene kadar bekleyin, sonra maydanozları ince kıyım doğrayın ve üzerine yayın ve 1-2 dk daha kavurun.
- Bir tepsi içine kıymayı yayın ve patates köftelerini dizin, servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder