Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr Kuzu Kıyma
  • 2 su bardağı Köftelik Bulgur
  • 4 adet Patates
  • 1 adet Kapya biberi
  • 2 adet Sivri Biber
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 bağ Maydanoz

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patates Köftesi Yapımı; Patatesleri 15 dk haşlayalım. Bir tepsiye bulgurları boşaltıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyalım ve şişip soğuyana kadar bekleyelim.
  2. Şişen bulgurların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası koyup ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım.
  3. Patatesleri ya rendeleyelim, yada ezelim.
  4. Bulgurların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon koyup, patatesleri de ekleyelim.
  5. Bulgurla beraber yine çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya devam edelim.
  6. Bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı koyalım ve avucumuzu yağlayarak, uzun uzun köfteler yapalım.
  7. Yemek aşamasında, Bu köfteleri tabağınıza alın, çatalınızla iz yaratın ve daha sonra üzerine Arap kebabından koyarak yiyebilirsiniz.
  8. ARAP KEBABI; Tavaya kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın, henüz yağ koymayın.
  9. Tavadaki kıymanın suyu bitince, isterseniz .
  10. Tereyağı, isterseniz zeytinyağı koyabilirsiniz.
  11. Küp küp doğranmış soğanları, biberleri ekleyin, tuz, karabiber dilediğiniz şekilde baharat koyabilirsiniz.
  12. Biraz kavurulunca 1 bardak sıcak su ekleyin.
  13. Su bitene kadar bekleyin, sonra maydanozları ince kıyım doğrayın ve üzerine yayın ve 1-2 dk daha kavurun.
  14. Bir tepsi içine kıymayı yayın ve patates köftelerini dizin, servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?