Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr Kuzu Kıyma
  • 2 su bardağı Köftelik Bulgur
  • 4 adet Patates
  • 1 adet Kapya biberi
  • 2 adet Sivri Biber
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 bağ Maydanoz

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patates Köftesi Yapımı; Patatesleri 15 dk haşlayalım. Bir tepsiye bulgurları boşaltıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyalım ve şişip soğuyana kadar bekleyelim.
  2. Şişen bulgurların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası koyup ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım.
  3. Patatesleri ya rendeleyelim, yada ezelim.
  4. Bulgurların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon koyup, patatesleri de ekleyelim.
  5. Bulgurla beraber yine çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya devam edelim.
  6. Bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı koyalım ve avucumuzu yağlayarak, uzun uzun köfteler yapalım.
  7. Yemek aşamasında, Bu köfteleri tabağınıza alın, çatalınızla iz yaratın ve daha sonra üzerine Arap kebabından koyarak yiyebilirsiniz.
  8. ARAP KEBABI; Tavaya kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın, henüz yağ koymayın.
  9. Tavadaki kıymanın suyu bitince, isterseniz .
  10. Tereyağı, isterseniz zeytinyağı koyabilirsiniz.
  11. Küp küp doğranmış soğanları, biberleri ekleyin, tuz, karabiber dilediğiniz şekilde baharat koyabilirsiniz.
  12. Biraz kavurulunca 1 bardak sıcak su ekleyin.
  13. Su bitene kadar bekleyin, sonra maydanozları ince kıyım doğrayın ve üzerine yayın ve 1-2 dk daha kavurun.
  14. Bir tepsi içine kıymayı yayın ve patates köftelerini dizin, servis edin.

Yorumlar