24 Ekim 2019 Perşembe

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet ayva
  • Ayva başına 1 er kase şeker
  • Her kase içinde 4 yemek kaşığı su
  • 4-5 damla limon

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi Yapılışı

  1. İstediğiniz kadar ayvayı alın su dolu kabın içine kabuklarını soyarak küçük parçalar şeklinde doğrayalım.
  2. Doğrama işlemi bitince komposto kasesi dolusu düdüklüye ayva atalım.
  3. Arkasından aynı kase ile dolu şekilde şeker atalım kaç kase ayva varsa. O kadar şeker konacak ve her kase için 4 yemek kaşığı su koyalım.
  4. Ağzı kapalı şekilde orta ateşte düdüklü fıslayana kadar pişirelim sonra ateşi kısarak 10 dakika daha pişirelim.
  5. Soğuyan düdüklü açıldıktan sonra 10 dakika daha kaynatalım ve kapatmada 4 – 5 damla limon sıkalım.
  6. Uzun vade için sıcak şekilde kavanozlara koyup ters çevirelim. İşte bu kadar afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder