Baklava Börek Tarifi

Baklava Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üstü İçin ;
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

Baklava Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur 2 eşit parçaya ayrılır. Ayrılan hamur 11 adet olacak şekilde bezelere ayrılır ve yuvarlanır.
  2. Baklava açar gibi küçük tabak boyutunda açılır ve arasına nişasta koyularak üst üste koyulur.
  3. En son hepsi merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır.
  4. Arasına peynir, kıyma veya istenen harç koyulur. (Ben patlıcanlı sos yaptım)
  5. Aynı işlem ikinci kat içinde yapılır ve üstüne koyulur.
  6. İstenen ölçüde kesilir ve üstüne 1 bardaktan 3 parmak eksik sıvı yağ sürülür. Kuru yer kalmamalı.
  7. 180 derecede ki fırında pişirilir.

Yorumlar