Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 bardak irmik
  • 1 buçuk bardak şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket petibör bisküvi

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye süt irmik şekeri alıp altını açın. Diğer yandan borcamı sudan geçirin biraz kenarda suyu aksın.
  2. Daha sonra bisküvileri borcama alın (ben borcam tercih ettim)
  3. Tencerede ki süt göz göz olunca altını kapatın.
  4. Bisküvilerin üzerine kepçeyle dökün tekrar bisküvi dizin.
  5. Tekrardan sütten kepçeyle üzerine dökün.
  6. Soğumaya bırakın dolapta 2 saat bekledikten sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?