Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1. 5 su bardağı un
Bulamak için
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta şeker ve tuzumuzu çırpıcımızla iyice çırpıyoruz.
- Diğer malzemelerimizi de ekleyip ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
- Çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Kaseye aldığımız pudra şekerine iyice buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz.
- Önceden 200 derecede iyice ısıttığımız fırına koyuyoruz derecemizi 175 dereceye alıyoruz ve tam 12 dakika pişiriyoruz.
Not:fazla tutarsanız sert olur pişme süresine dikkat edelim ve mutlaka çok ısıttığımız fırına verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder