Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi

Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz ( Yeterlidir)
  • Aldığı kadar un
  • 2 paket çekirdek (Tuzsuz olsun)

Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi Yapılışı

Not =Çekirdek tuzsuz olsun (ben tuzlu aldım yıkadım süzgeçte süzüldü havlu peçeteye serin zaten fırına girince çekirdek kıtırlığını alıyor
  1. Oda sıcaklığında margarini yoğurma kabına koyun. Yoğurdu ,sıvı yağ, kabartma tozu şekeri, tuzu ekleyin.
  2. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Rulo yapın.
  3. Yumurta akına bulayın sonra çekirdeğe bulayın.
  4. 180 derece fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Tek kelimeyle harika bir kurabiye yapanlara afiyet sifa olsun

Yorumlar