Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin veya tereyağı
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 yemek kaşığı şeker
 - 1 çay kaşığı tuz ( Yeterlidir)
 - Aldığı kadar un
 - 2 paket çekirdek (Tuzsuz olsun)
 
Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi Yapılışı
Not =Çekirdek tuzsuz olsun (ben tuzlu aldım yıkadım süzgeçte süzüldü havlu peçeteye serin zaten fırına girince çekirdek kıtırlığını alıyor
- Oda sıcaklığında margarini yoğurma kabına koyun. Yoğurdu ,sıvı yağ, kabartma tozu şekeri, tuzu ekleyin.
 - Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Rulo yapın.
 - Yumurta akına bulayın sonra çekirdeğe bulayın.
 - 180 derece fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tek kelimeyle harika bir kurabiye yapanlara afiyet sifa olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder