Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz ( Yeterlidir)
- Aldığı kadar un
- 2 paket çekirdek (Tuzsuz olsun)
Çekirdekli Tuzlu Gevrek Tarifi Yapılışı
Not =Çekirdek tuzsuz olsun (ben tuzlu aldım yıkadım süzgeçte süzüldü havlu peçeteye serin zaten fırına girince çekirdek kıtırlığını alıyor
- Oda sıcaklığında margarini yoğurma kabına koyun. Yoğurdu ,sıvı yağ, kabartma tozu şekeri, tuzu ekleyin.
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Rulo yapın.
- Yumurta akına bulayın sonra çekirdeğe bulayın.
- 180 derece fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tek kelimeyle harika bir kurabiye yapanlara afiyet sifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder