Ana içeriğe atla
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi
 
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase nohut
 
- 200-250 gr kuşbaşı et
 
- 1 tane soğan
 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
- 1 yemek kaşığı biber salçası
 
- Zeytinyağ
 
- Tuz
 
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Nohutları akşamdan (8saat önce) ıslatın.
 
- Islanan nohutları yıkayın ve suyunu süzün.
 
- Düdüklü tencereye zeytin yağ ve eti koyup biraz kavurun. İnce doğranmış soğanı da koyup biraz daha kavurun.
 
- Salçaları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve nohutu ilave edin.
 
- Tuzunu ve üzerini iki- üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kanayınca kapağını kapatın.
 
- Kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme süresini tencerenize göre ayarlayın.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder