Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase nohut
  • 200-250 gr kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları akşamdan (8saat önce) ıslatın.
  2. Islanan nohutları yıkayın ve suyunu süzün.
  3. Düdüklü tencereye zeytin yağ ve eti koyup biraz kavurun. İnce doğranmış soğanı da koyup biraz daha kavurun.
  4. Salçaları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve nohutu ilave edin.
  5. Tuzunu ve üzerini iki- üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kanayınca kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme süresini tencerenize göre ayarlayın.

Yorumlar