28 Ekim 2019 Pazartesi

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Eti haşlamak için;
  • 500 gr kuzu eti(tercihen dana eti de kullanabilirsiniz. )
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tane karabiber
  • 9 su bardağı su
Çorba için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 6 su bardağı et suyu
Terbiyesi için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etlerimizi haşlıyoruz.
  2. Bir tencereye etleri soğanı defne yaprağını ve tane karabiberleri alıp dokuz su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen etleri suyun içinden alıp elimizle didikliyoruz. (İsterseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz de. )
  4. Ayrı bir tencerede tereyağı ile unu kavuruyoruz.
  5. Etin suyundan döküp hızlıca karıştırıyoruz.
  6. Didiklediğimiz etleride suyun içine atıp biraz daha bu şekilde pişiriyoruz.
  7. Terbiyesi için bir kapta yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  8. Etlerin olduğu tencereden terbiyesine biraz su katıp ılıklaştırıyoruz.
  9. Yavaş yavaş tencereye ekleyip çorbamızı kaynayana kadar devamlı olarak karıştırıyoruz.
  10. Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ile toz kırmızı biberide yakıp çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
REKLAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder