9 Ekim 2019 Çarşamba

Dızmana Tarifi

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 intstant maya (toz maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
İçi için:
  • Peynir
Sosu için:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dızmana Tarifi Yapılışı

  1. Su, süt ve sıvı yağı yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine unu dökelim unun üzerine şekeri, tuzu, mayayı döküp yoğuralım.
  3. Elinize yapışan bir kıvam olacak
  4. Üzerini kapatıp 30 dk dinlendirin.
  5. Ufak parçalar koparıp içerisine peynir koyup yuvarlayalım.
  6. Yağlanmış tepsiye dizelim.
    elinizi yağa batırıp tepsideki dızmanaya bastırarak yayalım.
  7. Sosun yapılışı:Yoğurdun içine yumurtaları kırıp çırpalım.
  8. Ardindan yağı ekleyip karıştıralım.
  9. Dızmanaların üzerine döküp 180 derece fırında kizarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder