Ekşili Karışık Dolma Tarifi

Ekşili Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 30-40 adet kuru biber, patlıcan, kabak
  • 1 adet sivri lahana
  • 250g asma yaprağı
İç harcı:
(Bardak ölçüm 200ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 200 g kıyma
  • 1/2 (yarım) dal maydanoz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı reyhan
  • 2 tatlı kaşığı pul biber (acı ise azaltın)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eğer yoksa 3 tatlı kaşığı Sumak ekşisi tozu yada nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı karışık salça
  • 1, 25 litre su
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi

Ekşili Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

Bugün sizlere ekşili karışık dolma tarifi veriyorum. Benim için dolmanın olmazsa olmazı sumak ekşisi. Lezzetinin tarifi yok 😍


  1. Lahananın kök kısmını kesip tencereye bütün olarak alıp su ekleyip biraz yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Tencerede lahanayı çevirdikçe yaprakları yavaş yavaş ayrılacaktır. Kurularıda bir taşım haşlayın.
  3. Pirinci yıkayın.  Soğanı & sarımsağı rondodan geçirin. Maydanozu ince kıyın.
  4. İç harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kaba koyup elinizle iyice karıştırın.
  5. Kuruları ağzından 1 parmak eksik olacak şekil doldurun & yassılaştırın, pirinçler şişeceği için fazla koymayın.
  6. Yaprakları & lahanalarıda sarın.  Tencereye bir kaç parca tereyağı koyup dolmaları karışık yerleştirin.
  7. Suyu kaynatın, içine sumak ekşisi dökün & karıştırın.
  8. Bu karışımı tencereye dolmaların üstünü biraz geçecek kadar ilave edin & dolmaların üstüne bir tabak koyun.
  9. Kaynadıktan sonra 50dk kadar tencerenin kapağı hafif açık kısık ateşte pişirin. Ardından 30 dk kadar dinlendirin.
    Afiyet olsun!!!

Yorumlar