Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım şu bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Alabildiğince un ( ben genelde ölçü kullanmam göz kararınca)
İç Harcı İçin ;
- 3 tane elma
- 1 buçuk su bardağı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Biraz portakal kabuğu rendelenmiş
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin ;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcı hazırlayalım elmaları soyup rendeleyelim.
- Kısık ateşte sulanmaya başlayınca şekeri ekleyip bir iki dakika karıştırın.
- Ardından cevizleri koyalım ve daha sonra tarcın ve portakal kabuğunun denmesini ekleyip karıştırın.
- Elmanın rengi koyulaşıp suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için sıvı yağ yumurta ve paket yağı karıştırın.
- Ardından yoğurt nişasta ve pudra şekerini koyup yoğurmaya başlayın.
- Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu koyup yoğurun hamur çok sert olmayacak.
- Hamuru istediğiniz şekilde açıp iç harcını koyup yağlı tepside 180 derce de pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri serpin umarım beğenirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder