12 Ekim 2019 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım şu bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğince un ( ben genelde ölçü kullanmam göz kararınca)
İç Harcı İçin ;
  • 3 tane elma
  • 1 buçuk su bardağı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Biraz portakal kabuğu rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcı hazırlayalım elmaları soyup rendeleyelim.
  2. Kısık ateşte sulanmaya başlayınca şekeri ekleyip bir iki dakika karıştırın.
  3. Ardından cevizleri koyalım ve daha sonra tarcın ve portakal kabuğunun denmesini ekleyip karıştırın.
  4. Elmanın rengi koyulaşıp suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakın.
  5. Hamuru için sıvı yağ yumurta ve paket yağı karıştırın.
  6. Ardından yoğurt nişasta ve pudra şekerini koyup yoğurmaya başlayın.
  7. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu koyup yoğurun hamur çok sert olmayacak.
  8. Hamuru istediğiniz şekilde açıp iç harcını koyup yağlı tepside 180 derce de pişirin.
  9. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri serpin umarım beğenirsiniz.
    Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder