19 Ekim 2019 Cumartesi

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tortilla ekmeği (küçük boy)
  • 200 gr kıyma
  • Yarım su bardağı haşlanmış Meksika fasülyesi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Jalapeno turşu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Acı kırmızı toz biber
  • Mozarella peyniri (kaşar da olur)

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi Yapılışı

Enfes ötesi ve pratik bir yemek. Misafirleriniz için ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Meksika mutfağından sınırları aşan bu lezzete Meksika pidesi de diyebiliriz. Ana bileşen peynir, kalan malzemeler çok değişken ve siz de hayal gücünüze göre her türlü iç hazırlayabilirsiniz.
  1. Öncelikle tavaya sıvı yağ koyup soğanları ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Kıymaları ilave ediyoruz suyunu salıp çekince ince doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.
  3. Domatesler de hafif ölünce ince doğranan biberleri ilave ediyoruz.
  4. Biberler öldüğünde doğranmış jalapeno turşularını ve Meksika fasulyelerini ilave ediyoruz.
  5. Baharatları tuzu ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  6. Mozarella ya da kaşar peynirleri rendeliyoruz.
  7. Tortilla ekmeklerinin içerisine kıymalı harçtan koyuyoruz. İkiye katlıyoruz. Arasına rende peynir koyup tost makinesinde ısıtıyoruz.
  8. Ekmekler hafif sertleşecek.
  9. Ardından ikiye keserek sıcak servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder