Essential CEO’sundan uzun ince telefon paylaşımı!

iPhone 5’in ilk çıktığı dönemlerde ironik bir şaka olan uzun ince telefon tasarımı, alışılmadık cihazlar sunan Essential‘dan geliyor. Bugün ilk uzun ince telefon, Essential CEO’su tarafından Twitter üzerinde paylaşıldı.

Essential CEO’sundan uzun ince telefon dönemi!

Android dünyasının en önemli form faktörleri üzerinde sürekli değişiklik yapan Essential, yeni bir telefon tasarımıyla daha karşımıza çıktı. iPhone 5’in ilk çıktığı dönemlerde, ironi yapılarak paylaşılan görseller yeni bir telefonla hayat buldu. Yeni prototip, Essential CEO’su Andy Rubin tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.
Eski Android kurucu ortaklarından biri olan Rubin, yeni cep telefonu tasarımıyla da Android dünyasında değişmeyen tasarım formunu yıkmayı planlıyor. Henüz ismi olmayan cihaz tasarım konusunda çok da kötü bir deneyim sunacak gibi durmuyor.Cihaz ön tarafında uzun ve ince bir ekran sunmasının yanı sıra delikli kamera barındırması ile de kullanıcılara ön yüzün neredeyse tamamını kullanabilme şansı tanıyor. Dokunmatik bir televizyon kumandasını arındıran cihaz, içerisinde Android değil de başka bir işletim sistemi barındırıyor gibi duruyor.Arka tarafında yuvarlak bir tek kamera kurulumu barındıran cihaz, kamerasının hemen altında da cep telefonun tasarımını hiçbir şekilde değiştirmeden görünen bir parmak izi teknolojisinden yararlanıyor. Kameranın sol üst köşesinde de bir LED Flash bulunuyor. Telefonun arkasındaki degrade renk geçişi de oldukça farklı bir cihaz tasarımı sunmuş.
Rubin, cihazın donanım ve yazılım özellikleri hakkında hiçbir bilgi vermedi. Ama şirket yakın zamanda daha farklı tasarımlı mobil cihazlarla da karşımıza çıkmaya devam edecek gibi duruyor.

Yorumlar