Et Fajita (Aşçıları Kıskandıran Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana eti
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
ET MARİNESİ İÇİN;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sulu yoğurt
- 1 adet soğanın suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1. 5 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
Et Fajita (Aşçıları Kıskandıran Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi marine etmek için soğanı rendeleyip suyunu bir kaba alalım.
- Üzerine sarımsağı rendeleyelim ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
- Etlerimizi jülyen doğrayıp karışımın içerisine dökelim ve karıştıralım.
- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 4 saat kadar dinlendirelim. ( vaktiniz yoksa 1 saat )
- Dinlenen etleri kızdırdığımız tavaya koyup mühürlene kadar yüksek ateşte pişirelim.
- Etimiz renk değiştirip sulanınca ocağı biraz kısalım pişmeye bırakalım. Duruma göre çok az su ekleyebilirsiniz.
- Diğer yandan sebzeleri jülyen doğrayıp ayrı bir tencerede üzerine tuz ve zeytin yağı ekleyerek kısık ateşte hafifce öldürelim.
- Etimiz suyunu çekince tereyağ ekleyelim 2 dakika kavuralım tuzunu ekleyelim.
- Daha sonra pişmiş et ile sebzeleri karıştırıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder