9 Ekim 2019 Çarşamba

Etli Kuru Fasülye Tarifi

Etli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo haşlanmış kuru fasülye
  • 500 gr et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Biraz da tereyağ lezzetli olsun diye
  • Tuz karabiber

Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı

Ben etli yaptığım için geceden çıkardım etimi buzluktan sökmesi kanı çıkması için.
  1. Öncelikle tenceremize soğanı doğrayıp yağ ile hafif kavuruyoruz.
  2. Daha sonra kuşbaşı doğranmış etlerı soğanla bir iki kez çevirdikten sonra salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ben fasulyeyi haşlayıp dolaba koyuyorum. Hemen çıkartıp tencereye atıp üzerine karabıberini ve tuzunu ekliyoruz.
  3. Biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Suyu azalırsa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder