Etli Nohut Yemeği Tarifi
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase nohut
- Dana kuşbaşı
- 1 adet iri kurusoğan
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- 4-5 adet sivri biber
- Kırmızı pul biber ve tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Nohutları akşamdan ıslatın sabah bir taşım kaynatın sıvı yağı düdüklüye alalım.
- İnce doğranmış soğanları koyup soteleyin ,sonra etleri ilave edin onlarıda soteleyin .
- Salçaları ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun.
- Nohutu ilave edin kısık ateşte 5-10 dakika kavurun .
- Suyunu, kırmızı pul biberi ,tuzunu ilave edin birkaç yeşil biberde atabilirsiniz.
- Düdüklünün ağzını kapatın 40- 45- dakika arası pişirdim. Her düdüklü farklı tabiki nohut yemeğimiz hazır pirinç pilavı ve turşu eşliğinde sevdiklerine afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder