20 Ekim 2019 Pazar

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase nohut
  • Dana kuşbaşı
  • 1 adet iri kurusoğan
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 4-5 adet sivri biber
  • Kırmızı pul biber ve tuz

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları akşamdan ıslatın sabah bir taşım kaynatın sıvı yağı düdüklüye alalım.
  2. İnce doğranmış soğanları koyup soteleyin ,sonra etleri ilave edin onlarıda soteleyin .
  3. Salçaları ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Nohutu ilave edin kısık ateşte 5-10 dakika kavurun .
  5. Suyunu, kırmızı pul biberi ,tuzunu ilave edin birkaç yeşil biberde atabilirsiniz.
  6. Düdüklünün ağzını kapatın 40- 45- dakika arası pişirdim. Her düdüklü farklı tabiki nohut yemeğimiz hazır pirinç pilavı ve turşu eşliğinde sevdiklerine afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder