26 Ekim 2019 Cumartesi

Fesleğenli Makarna Tarifi

Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 2, 5 litre sıcak su(makarnayı pişirmek için)
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 bağtaze fesleğen
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Fesleğenli Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
  2. Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
  3. Ocaktan alın ve süzmeye bırakın.
  4. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün.
  5. Robotta fesleğen, sarımsak, birazda makarna suyundan ekleyip karıştıralım.
    kaşar peyniri ekleyip karıştıralım.
  6. Tencereye sosu döküp suyunu süzďügümüzz makarna yi ekleyip karıştıralım
  7. Tuzunu ekleyip servise hazır Deneyecek olan herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder