Fındıklı Köşeler (Nusceske) Tarifi

Fındıklı Köşeler (Nusceske) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 3 tane küçük boy yumurta (orta veya büyük boysa 2 tane)
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı un (kontrollü eklenecek )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin ;
  • Yarım su bardağı tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kase çok çekilmiş ceviz
  • 1 kase az doğranmış fındık
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
Hamura Sürmek İçin ;
  • Bal veya kayısı reçeli
Kenarlarını Batırmak İçin ;
  • 2 paket benmari usulü eritilmiş çikolata

Fındıklı Köşeler (Nusceske)  Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlamak için bir kaba yumurta, eritilmiş yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya, un eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
  2. 1 tepsiye yağlı kağıt serilerek elle yada oklavayla tepsiyi kaplayacak şekilde açılır.
  3. Daha sonra üzeri için ceviz, fındık, şeker, eritilmiş yağ, su, vanilya bir kaba alınarak karıştırılıp hamurun üzerine fırça yardımıyla bal sürülür.
  4. Sonra fındıklı karışım eklenerek her yere eşit şekilde yayılır.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.
  6. Çikolata benmari usulü eritilir fırından çıkan kurabiye sıcakken kesilerek kareler oluşturulur.
  7. Kareler çapraz şekilde tekrar kesilerek üçgenler oluşturulur sivri köşesi çikolataya batırılarak yağlı kağıda donması için konulur. Kenarları donduktan sonra servise hazır. Afiyet Olsun🤗

Yorumlar