Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Frambuaz Rüyası 2 Tarifi

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya:
  • 5 adet yumurta
  • 150 gr şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 175 gr un
  • 100 gr toz badem
Kreması:
  • 500 gr frambuaz
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket krema sertleştirici (Olmasa da olur)
  • 500 gr mascarpone
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 limonun sıkılmış suyu
  • 15 gr toz jelatin
Üzerine:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı san apart
Türkiyedekiler:
  • 400 gr sıvı krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • (veya çırpılmış krem şanti)
Ayrıca:
  • Taze frambuaz
  • Taze melisa yaprakları

Frambuaz Rüyası 2  Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekerleri bir kaba alın ve mikserin en yüksek devriyle 5 dk çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve toz bademi elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın, tabanına yağılı kağıt serin, kenarlarını kesin ve hamuru içine aktarın, bir kaç defa masaya/tezgâha vurun tam yerine otursun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 ° C fırında altdan birinci sırada 25 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tel üzerine ters çevirin ve usulca pandispanyayı içinden çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra üçe bölün. Sıvı krema, krema sertleştirici ve şekeri bir kaba alin iyice katılaşana kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
  7. Mascarpone yi bir kaba alin süt ekleyin ve güzel pürüzsüz kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  8. Toz jelatini 4 yemek kaşığı suya karıştırın şişsin.
  9. Limon suyunu jelatine alin ve ocağa dayanıklı bir kaba aktarın. Çok ısıtmadan jelatini tamamen eritin.
  10. Daha önce hazırladığınız kremayi, mascarponeye karıştırın. 1 yemek kaşığı kremadan alin jelatine karıştırın ve jelatinli karışımı kremaya ekleyin karıştırın.
  11. Kremadan 2 yemek kaşığı krem santi torbasına alın.
  12. Kremanın 1/3 ayırın, geri kalanına frambuaz ekleyin ve karıştırın.
  13. Alt tabanı bir tepsiye veya pasta tabağına alın, Çemberi yerleştirin ve frambuazlı kremanın yarısını üzerine koyun, yayın.
  14. Orta katını yerleştirin ve frambuazlı kremanın diğer yarısını üzerine yayın. Çatı katını yerleştirin.
  15. Çemberi alın ve ayırdığınız kremayı pastaya kaplayın.
  16. Pastayı 30 dk kadar dolaba kaldırın.
  17. Üzerine tekrar krema çırpın. Pastayı dolaptan çıkarın ve 1 kat daha krema ile pastayı kaplayın.
  18. Krem şanti torbasında olan ve artan krema ile pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.
  19. Frambuaz ve melisa yaprakları ile şahane bir görüntü elde edin. Servis yapmadan bir gece dolapta bekletin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?