Frambuaz Rüyası 2 Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya:
- 5 adet yumurta
 - 150 gr şeker
 - 1 paket vanilya şekeri
 - 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
 - 175 gr un
 - 100 gr toz badem
 
Kreması:
- 500 gr frambuaz
 - 400 gr sıvı krema
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - 2 paket krema sertleştirici (Olmasa da olur)
 - 500 gr mascarpone
 - 4 yemek kaşığı süt
 - 1 limonun sıkılmış suyu
 - 15 gr toz jelatin
 
Üzerine:
- 400 gr sıvı krema
 - 1 yemek kaşığı san apart
 
Türkiyedekiler:
- 400 gr sıvı krema
 - 1 paket vanilya şekeri
 - (veya çırpılmış krem şanti)
 
Ayrıca:
- Taze frambuaz
 - Taze melisa yaprakları
 
Frambuaz Rüyası 2 Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve şekerleri bir kaba alın ve mikserin en yüksek devriyle 5 dk çırpın.
 - Unu, kabartma tozunu ve toz bademi elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
 - Kelepçeli kek kalıbını yağlayın, tabanına yağılı kağıt serin, kenarlarını kesin ve hamuru içine aktarın, bir kaç defa masaya/tezgâha vurun tam yerine otursun.
 - Önceden ısıtılmış 180 ° C fırında altdan birinci sırada 25 dk pişirin.
 - Piştikten sonra fırından çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tel üzerine ters çevirin ve usulca pandispanyayı içinden çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın.
 - Soğuduktan sonra üçe bölün. Sıvı krema, krema sertleştirici ve şekeri bir kaba alin iyice katılaşana kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
 - Mascarpone yi bir kaba alin süt ekleyin ve güzel pürüzsüz kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
 - Toz jelatini 4 yemek kaşığı suya karıştırın şişsin.
 - Limon suyunu jelatine alin ve ocağa dayanıklı bir kaba aktarın. Çok ısıtmadan jelatini tamamen eritin.
 - Daha önce hazırladığınız kremayi, mascarponeye karıştırın. 1 yemek kaşığı kremadan alin jelatine karıştırın ve jelatinli karışımı kremaya ekleyin karıştırın.
 - Kremadan 2 yemek kaşığı krem santi torbasına alın.
 - Kremanın 1/3 ayırın, geri kalanına frambuaz ekleyin ve karıştırın.
 - Alt tabanı bir tepsiye veya pasta tabağına alın, Çemberi yerleştirin ve frambuazlı kremanın yarısını üzerine koyun, yayın.
 - Orta katını yerleştirin ve frambuazlı kremanın diğer yarısını üzerine yayın. Çatı katını yerleştirin.
 - Çemberi alın ve ayırdığınız kremayı pastaya kaplayın.
 - Pastayı 30 dk kadar dolaba kaldırın.
 - Üzerine tekrar krema çırpın. Pastayı dolaptan çıkarın ve 1 kat daha krema ile pastayı kaplayın.
 - Krem şanti torbasında olan ve artan krema ile pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.
 - Frambuaz ve melisa yaprakları ile şahane bir görüntü elde edin. Servis yapmadan bir gece dolapta bekletin.
 
Yorumlar
Yorum Gönder