Fırında Gevrek Balık Tarifi

Fırında Gevrek Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça taze balık
  • 50 gr galeta unu
  • 1 kaşık margarin
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı doğranmış biberiye
  • 2 limonun kabuğu ve suyu
  • 1 avuç ceviz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Gevrek Balık Tarifi Yapılışı

  1. Margarini yağda eridikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  2. İçine galeta ununu, cevizi ve sarımsağı döküp karıştırın.
  3. Ardından maydanozun, biberiyenin ve hazırladığımız limonun yarısını ekleyelim.
  4. Balıkların üzerini bu karışımla döşeyelim ve 200 derece fırına sürelim.
  5. Pişerken kalan diğer malzemeleri karıştıralım ve kenara koyalım.
  6. 15 dakika pişirdikten sonra fırını tekrar açıp son karışımı üzerine paylaştıralım.

Yorumlar