Fırında Kabak Kebap Tarifi

Fırında Kabak Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 12 sap kadar maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 bardak kadar sıcak su
  • Tuz
  • İstediğiniz baharatlar
Üzerine;
  • Domates dilimleri

Fırında Kabak Kebap Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kabakları 1 parmak kalınlığında verev yani hafif çapraz keselim ve zeytin yağının yarısı ile biraz tuz döküp karıştıralım.
  2. Domates hariç diğer sebzeleri mutfak robotundan geçirip suyunu sıkalım, baharat ve tuzunu ekleyip kıymayla yoğuralım.
  3. Yaptığımız köfte harcından kabak dilimlerinin büyüklüğüne göre parçalar alalım, yuvarlayalım ve iki kabak dilimin arasına ekleyip elimizle hafif bastıralım.
  4. Tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerlerine domates dilimleri ekleyelim.
  5. Tüm malzemeler bittikten sonra 1, 5 bardak sıcak su, salça, kalan sıvı yağ, baharatlar ve damak tadınıza göre tuzu bir kapta karıştırıp tepsinin üzerine gezdirelim.
  6. 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun. İnstagram sayfama beklerim @mutfak_sesi

Yorumlar